discmodelimpact

Wat is DISC ?

Wat is DISC?
De DISC methode is een model om het gedrag van jezelf en anderen beter leren te begrijpen.
Met deze kennis zul je op een effectieve, begripvolle en meer aangename manier kunnen communiceren met jezelf en de omgeving waarin je verkeert. 
De samenwerking zal soepeler gaan verlopen, frustraties zullen afnemen en een meningsverschil hoeft niet meer te leiden tot escalaties.

In het kort. Je krijgt een beter inzicht in je gedrag en hoe je dit kunt aanpassen in een specifieke situatie. Dit zal uiteindelijk kunnen bijdragen aan een minder energieverlies aan randzaken en meer energie voor je kerntaken.

De DISC  theorie is makkelijk te begrijpen, je kunt er al snel mee aan de slag. Bovendien ontvang je je eigen DISC profiel en een naslagwerk waar de theorie op een duidelijke maar eenvoudige manier wordt uitgelegd.. Ga je serieus met DISC om dan zal het een groot effect teweeg kunnen brengen.

Werkwijze
Als je een gedragsprofiel gebaseerd op DISC bij ons afneemt ontvang je van ons per email een link om  een online vragenlijst in te vullen. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten.
Afhankelijk van de soort training/coaching waar dit profiel bij gebruikt kan gaan worden zullen wij dit profiel telefonisch dan wel persoonlijk met je gaan bespreken en uitleggen.

De DISC methode helpt je om anderen beter te begrijpen én om te zorgen dat anderen jou beter begrijpen. En je kunt er al snel mee aan de slag omdat de theorie niet al te ingewikkeld is. Het effect, als je serieus met DISC aan de slag gaat, is groot.
 

Wij zijn gecertificeerd consultant  op het  gebied van DISC gedragsanalyses, gedrag, drijfveren en emotionele intelligentie.

Een D.I.S.C profiel wordt door ons ingezet individueel en voor groepen bij coaching en training. De kleuren zijn daarbij simpel, effectief en te gebruiken.

Daar maken we direct het verschil. Het is onze overtuiging dat mensen en hun gedrag uit meer bestaat dan D.I.S.C. en dat mensen meer zijn dan een hokje met eigenschappen. De profielen creëren een context waarin we het gesprek hebben.
Voor deze activiteiten bent u van harte welkom op onze eigen trainingslocatie te Sleen ( Emmen ) provincie Drenthe. Ons werkgebied is geheel Nederland.

Onderstaand drie voorbeeldprofielen

Q4 Profiles Certified Partner logo
discmodelimpact

De gedragsanalyse brengt uw voorkeursstijl van handelen in kaart aan de hand van vier verschillende gedragsstijlen. Deze gedragsstijlen worden inzichtelijk gemaakt door het DISC Model, welke gebaseerd is op de gedragstype-theorie van Jung.

Drijfveren zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Je drijfveren kunnen als gevolg van tijd, ervaring of anderszins veranderen. Hoe meer je drijfveren terug te vinden zijn in je studie of werk, hoe beter je je op je plek zult voelen.

Emotionele intelligentie betreft de manier waarop je met emoties omgaat, van jezelf en van anderen.
Hoe succesvol je bent op school of in je beroep wordt niet alleen bepaald door je score op een IQ test. Ook motivatie, inzet, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden doen er toe.

Maatwerk / in-company

Maatwerktraining:
– Specifiek op uw situatie afgestemd.
– Op uw of door u gekozen locatie.
– Goed voor het teamgevoel.
– Flexibiliteit in datum en tijdstip.

Open training

Open training:
– Leer van deelnemers uit andere organisaties.
– Individuele deelname mogelijk
– In uw regio.
– Maximaal 10 deelnemers.

Coaching

Coaching:
– Individueel.
– Gericht op uw eigen situatie.
– Flexibiliteit in onderwerpen.
– U bepaalt de datum en tijdstip.